Aktiviteter

Nordisk sommerleir

Foreningen Norden inviterer barn og unge til å være med på Nordisk sommerleir i Hillerød, Danmark. I naturskjønne og trygge omgivelser tilbringer barn og unge fra hele Norden en uke fullspekket med lek og moro.

Gjennom spennende aktiviteter lærer de unge hverandres språk og kultur å kjenne, knytter vennskap på tvers av landegrensene og skaper nordiske minner for resten av livet.

Nordisk sommerleir 2023

Tid: 26.-30. juni

Sted: Nordisk Lejrskole i Hillerød, Danmark (30 minutter nord for København)

Aldersgruppe: 11–15 år

Pris: 5800 NOK

Prisen dekker reisen t/r Oslo S–Hillerød, kost og losji, aktiviteter og utflukter. Inngang/turpass til Tivoli er også inkludert i prisen.

Påmeldingsfrist: 1. mai (vi følger først-til-mølla-prinsippet)

Meld deg på via påmeldingsskjema her

Ved innsendt skjema skal dere få en automatisk bekreftelse. Endelig bekreftelse på tildelt plass kommer på e-post fra vår rådgiver innen kort tid.

NB! Påmelding er bindene. Refusjon kun ved sykemelding. Ved avbestilling inntil to uker før sommerleiren belastes 50% av prisen. Ved avbestilling mindre enn to uker før sommerleiren belastes full pris.

Aktiviteter

I løpet av uken blir deltakerne kjent gjennom morsomme leker, de får oppleve Frederiksborg Slott, bytur til København og Tivoli, og den siste kvelden holdes avslutningsfest i diskoteket. På leirstedet finnes robåter, badminton og ballspill, bålplasser, utendørs bordtennis og naturlekeplass tilgjengelig for mye lek og moro. Innendørs finnes bl.a. fotballspill, airhockey, bordtennis, dart og biljard. Vi drar til stranden dersom været tillater det.

Program:

Tirsdag den 27. juni

Klatrepark eller ponniridning  

Klatring i tretoppene

Du kommer opp i trærne ved hjelp av taustiger. For å komme deg fra  tre til tre må du prøve deg på ulike hindringer og ned igjen kommer du ved hjelp av en svevebane. Det er flere forskjellige baner, alt tilpasset nivå eller mot - og det er disc golf.

Ponniridning

Elsker du dyr og natur kan du bli med på en herlig ridetur i dyrehagen Kongens Lyngby. Turen vil foregå i et stille tempo, hvor alle kan være med, uavhengig av om du er nybegynner eller erfaren. Vi strigler hestene, sadler dem opp og koser med dem, før turen går ut skogen (avhengig av været).

Svømmehall

Etter lunsj er det felles tur til Hillerød svømmehall.

I svømmehallen finnes tre stupebrett, på henholdsvis én, tre og fem meter, og tre sklier.

 

Onsdag den 28. juni

Heldagstur til København

Vi drar på fellestur til Danmarks hovedstad, København. Her skal vi seile i Kanalrundfart, og se byen fra vannsiden - og vi skal på tur på Strøget. Om ettermiddagen drar vi til Tivoli, hvor vi også spiser middag. 

Torsdag den 29. juni

Frederiksborg Slot og Slotsbowl

Midt i Hillerød ligger Frederiksborg Slot, som vi skal besøke. Det blir også tid til at gå på bytur i Hillerød, før vi drar på bowling på ettermiddagen. Om kvelden er det duket for festmiddag og diskotek på leirstedet.

Nordisk forfatterbesøk 2017

Finske/Ålandske Sanna Tahvanainen vil besøke klasser på 5. – 10. trinn og videregående skole i Tromsø 24. – 28. april 2017. For å melde sin interesse for besøk, fyll inn skjemaet nedenfor innen 15. februar.

Les mer om Nordisk forfatterbesøk 2017 i Tromsø her.

Informasjon om Nordisk forfatterbesøk høsten 2017 kommer senere.

Forfatterne kommer fra Danmark, Sverige og Finland og har dansk eller svensk/finlandssvensk som formidlingsspråk. Med besøket følger et undervisningsopplegg tilpasset læreplanens kompetansemål som elevene skal jobbe med i forkant av besøket. Gjennom høytlesning, samtale og diskusjon rundt forfatterens bøker og arbeid, ønsker vi å vekke entusiasme og interesse for så vel språk og litteratur i Norden, som en generell lese- og skrivelyst hos elevene.

Tilbudet er gratis for Foreningen Nordens medlemsskoler, så meld deg inn nå!

Et kjærkomment besøk. Forberedelsesfasen var viktig. Elevene likte at de fikk stille forfatteren spørsmål (..) Mange ville låne boken etterpå, til og med noen av de som i utgangspunktet ikke leser så mye.

Skolebibliotekar etter besøk av Sofia Nordin

Hun var flink til å forklare på en gøy måte. Lett å forstå det hun sa. Først var det vanskelig å forstå dansk, så gikk det lettere.

Elev på 5. trinn etter besøk av Esther Rutzou

Les om tidligere Nordiske forfatterbesøk her.

Ønsker din klasse besøk av en nordisk forfatter?

Merk!

Du må være skole- eller bibliotekmedlem for å få tildelt forfatterbesøk.Skoler som ikke er medlem kan melde seg på, for så å tegne medlemskap ved tildeling av besøk.Besøket holdes for elever på 5. – 10. trinn og videregående skoleForfatteren holder opplegg for grupper på inntil 35 elever.Det er mulig å søke om flere foredrag per skole.Kontakt oss på forfatter@norden.no for spørsmål.

powered by Typeform