Aktiviteter

Nordisk sommerleir

Foreningen Norden inviterer barn og unge til å være med på nordisk sommerleir i Hillerød, Danmark. Over 50 barn og unge fra hele Norden tilbringer en uke i naturskjønne og trygge omgivelser – en uke fullspekket med lek og moro!

Gjennom spennende aktiviteter lærer de unge hverandres språk og kultur å kjenne, knytter vennskap på tvers av landegrensene og skaper nordiske minner for resten av livet.

Les om årets sommerleir, kanskje kan dette være noe for ditt barn i sommeren 2024? 

Nordisk sommerleir 2024

Tid: 5. - 9. august.

Avreise fra Oslo S mandag morgen. Vi er tilbake i Oslo (Oslo S) fredag ettermiddag/kveld.

Sted: Nordisk Lejrskole i Hillerød, Danmark (30 minutter nord for København). Les mer om leirstedet her.

Aldersgruppe: 11–15 år

Pris: 5500,- NOK. Prisen dekker reisen t/r Oslo S–Hillerød, kost og losji, aktiviteter og utflukter. Inngang/turpass til Tivoli er også inkludert i prisen.

Frist for påmelding: Påmelding er nå stengt. Kontakt oss for å bli oppført på venteliste.

Ytterligere informasjon og spørsmål kan rettes til Foreningen Norden. Kontakt oss på e-post til foreningen@norden.no, eller på telefon 22 51 67 60.

Aktiviteter

På leirstedet finnes robåter, badminton og ballspill, bålplasser, utendørs bordtennis og naturlekeplass tilgjengelig for mye lek og moro. Innendørs finnes bl.a. fotballspill, airhockey, bordtennis, dart og biljard. Strandtur er alltid populært, dersom været tillater det. I tillegg har vi flere ekskursjoner i løpet av uka.

Tirsdag 6. august kl. 9.30 – 12.00

Klatrepark eller ponniridning (velg ved påmelding)

Klatring i tretoppene. Du kommer deg opp i trærne ved hjelp av taustiger. Du kommer deg fra tre til tre via ulike hindringer, og ned igjen med en taubane.

Det er også mulighet for diskgolf.

Ponniridning

Er du glad i dyr og natur, kan du bli med oss ​​på en herlig ridetur i dyreparken like ved åsen, Kongens Lyngby. Turen vil foregå i rolig tempo hvor alle kan delta, uansett om du er nybegynner eller øvd. Vi stelle hestene og saler dem før turen går i skogen.(Avhenger av været).

Samme ettermiddag er det felles tur til Hillerød svømmehall. I svømmehallen er det tre stupebrett på henholdsvis 1, 3 og 5 meter og tre sklier.

 

Onsdag 7. august 9.30-20.00

Heldagstur til København.

Vi skal på felles tur til København. Her skal vi på båtcruise i havnen og se byen fra vannet. På ettermiddagen er vi i Tivoli, hvor vi også spiser middag.

Torsdag 8. august kl 9.30-16.30

Midt i Hillerød ligger Frederiksborg slott, som vi skal besøke. Der det blir også tid til å gå på bytur i Hillerød før vispiller junior bowling. Om kvelden er det festmiddag og diskotek.

Nordisk forfatterbesøk 2017

Finske/Ålandske Sanna Tahvanainen vil besøke klasser på 5. – 10. trinn og videregående skole i Tromsø 24. – 28. april 2017. For å melde sin interesse for besøk, fyll inn skjemaet nedenfor innen 15. februar.

Les mer om Nordisk forfatterbesøk 2017 i Tromsø her.

Informasjon om Nordisk forfatterbesøk høsten 2017 kommer senere.

Forfatterne kommer fra Danmark, Sverige og Finland og har dansk eller svensk/finlandssvensk som formidlingsspråk. Med besøket følger et undervisningsopplegg tilpasset læreplanens kompetansemål som elevene skal jobbe med i forkant av besøket. Gjennom høytlesning, samtale og diskusjon rundt forfatterens bøker og arbeid, ønsker vi å vekke entusiasme og interesse for så vel språk og litteratur i Norden, som en generell lese- og skrivelyst hos elevene.

Tilbudet er gratis for Foreningen Nordens medlemsskoler, så meld deg inn nå!

Et kjærkomment besøk. Forberedelsesfasen var viktig. Elevene likte at de fikk stille forfatteren spørsmål (..) Mange ville låne boken etterpå, til og med noen av de som i utgangspunktet ikke leser så mye.

Skolebibliotekar etter besøk av Sofia Nordin

Hun var flink til å forklare på en gøy måte. Lett å forstå det hun sa. Først var det vanskelig å forstå dansk, så gikk det lettere.

Elev på 5. trinn etter besøk av Esther Rutzou

Les om tidligere Nordiske forfatterbesøk her.

Ønsker din klasse besøk av en nordisk forfatter?

Merk!

Du må være skole- eller bibliotekmedlem for å få tildelt forfatterbesøk.Skoler som ikke er medlem kan melde seg på, for så å tegne medlemskap ved tildeling av besøk.Besøket holdes for elever på 5. – 10. trinn og videregående skoleForfatteren holder opplegg for grupper på inntil 35 elever.Det er mulig å søke om flere foredrag per skole.Kontakt oss på forfatter@norden.no for spørsmål.

powered by Typeform