Aktiviteter

Nordisk sommerleir

Foreningen Norden inviterer barn og unge til å være med på Nordisk sommerleir i Hillerød, Danmark. I naturskjønne og trygge omgivelser tilbringer barn og unge fra hele Norden en uke fullspekket med lek og moro.

OBS! Nordisk sommerleir 2020 er dessverre avlyst av hensyn til bekjempelsen av Korona-viruset.

Gjennom spennende aktiviteter lærer de unge hverandres språk og kultur å kjenne, knytter vennskap på tvers av landegrensene og skaper nordiske minner for resten av livet.

Nordisk sommerleir 2020

Tid: 29. juni - 4. juli

Sted: Nordisk Lejrskole i Hillerød, Danmark (30 minutter nord for København)

Aldersgruppe: 11–14 år

Pris medlem*: NOK 3.850,-

Pris ikke-medlem: NOK 4.950,-

Prisen dekker reisen t/r Oslo S–Hillerød, kost og losji, aktiviteter og utflukter. Inngang/turpass til Tivoli er også inkludert.

Påmeldingsfrist: 1. juni (Vi følger først-til-mølla-prinsippet)

Meld deg på via påmeldingsskjema her

Ved innsendt skjema skal dere få en automatisk bekreftelse. Endelig bekreftelse på tildelt plass kommer på e-post fra vår rådgiver innen kort tid.

Aktiviteter

I løpet av uken blir deltakerne kjent gjennom morsomme leker, de får oppleve Frederiksborg Slott, bytur til København og Tivoli, og den siste kvelden holdes avslutningsfest i diskoteket. På leirstedet finnes robåter, badminton og ballspill, bålplasser, utendørs bordtennis og naturlekeplass tilgjengelig for mye lek og moro. Innendørs finnes bl.a. fotballspill, airhockey, bordtennis, dart og biljard. Vi drar til stranden dersom været tillater det.

To av dagene kan du selv velge aktivitet. Ved påmelding fører du opp ditt første- og andrevalg for aktivitet for både tirsdag og onsdag. Du kan velge mellom følgende:

Masterchef
Elsker du å lage mat, eller ønsker du deg tips og ideer, kan du melde deg på denne gruppen. Deltagerne skal blant annet lage jubileumsmiddag til de andre deltagerne og innbudte gjester onsdag kveld. På kjøkkenet får dere hjelp av utdannede kokker.

Klatrepark og Frisbeegolf
Med taustiger kommer du opp i tretoppene, før du tar deg videre fra tre til tre gjennom ulike hindre og svevebaner. Det er flere forskjellige baner med ulik høyde og vanskelighetsgrad, så du velger etter mot. Vi får grundige instruksjoner om teknikk og sikkerhetsregler på forhånd. I samme område kan du også spille frisbeegolf.

Ridetur i skogen
Liker du dyr og natur vil du like denne deilige rideturen i skogen Freerslev Hegn, litt utenfor Hillerød. Turen går i rolig tempo på snille islandshester, så både nybegynnere og øvede kan bli med. Vi henter hestene fra stallen, strigler, sadler dem opp og blir kjent med dem før vi rir inn i skogen (avhenger av været).

Off road-sykling
Med mountain bike/terrengsykkel får du både trening og naturopplevelse! Turen er for både nybegynnere og øvede.

Svømmehall
Vi bader i Hillerød svømmehall. Hallen har tre stupebrett på henholdsvis 1, 3 og 5 meter, og tre sklier.

* For medlemspris må foresatt ha hovedmedlemskap eller husstandsmedlemskap, eller deltaker går på en skole som har skolemedlemskap.

Påmelding er bindene. Refusjon kun ved sykemelding. Ved avbestilling inntil to uker før sommerleiren belastes 50% av prisen. Ved avbestilling mindre enn to uker før sommerleiren belastes full pris.

Nordisk forfatterbesøk 2017

Finske/Ålandske Sanna Tahvanainen vil besøke klasser på 5. – 10. trinn og videregående skole i Tromsø 24. – 28. april 2017. For å melde sin interesse for besøk, fyll inn skjemaet nedenfor innen 15. februar.

Les mer om Nordisk forfatterbesøk 2017 i Tromsø her.

Informasjon om Nordisk forfatterbesøk høsten 2017 kommer senere.

Forfatterne kommer fra Danmark, Sverige og Finland og har dansk eller svensk/finlandssvensk som formidlingsspråk. Med besøket følger et undervisningsopplegg tilpasset læreplanens kompetansemål som elevene skal jobbe med i forkant av besøket. Gjennom høytlesning, samtale og diskusjon rundt forfatterens bøker og arbeid, ønsker vi å vekke entusiasme og interesse for så vel språk og litteratur i Norden, som en generell lese- og skrivelyst hos elevene.

Tilbudet er gratis for Foreningen Nordens medlemsskoler, så meld deg inn nå!

Et kjærkomment besøk. Forberedelsesfasen var viktig. Elevene likte at de fikk stille forfatteren spørsmål (..) Mange ville låne boken etterpå, til og med noen av de som i utgangspunktet ikke leser så mye.

Skolebibliotekar etter besøk av Sofia Nordin

Hun var flink til å forklare på en gøy måte. Lett å forstå det hun sa. Først var det vanskelig å forstå dansk, så gikk det lettere.

Elev på 5. trinn etter besøk av Esther Rutzou

Les om tidligere Nordiske forfatterbesøk her.

Ønsker din klasse besøk av en nordisk forfatter?

Merk!

Du må være skole- eller bibliotekmedlem for å få tildelt forfatterbesøk.Skoler som ikke er medlem kan melde seg på, for så å tegne medlemskap ved tildeling av besøk.Besøket holdes for elever på 5. – 10. trinn og videregående skoleForfatteren holder opplegg for grupper på inntil 35 elever.Det er mulig å søke om flere foredrag per skole.Kontakt oss på forfatter@norden.no for spørsmål.

powered by Typeform