Aktiviteter

Nordisk sommerleir

Foreningen Norden inviterer barn og unge til å være med på Nordisk sommerleir i Hillerød, Danmark. I naturskjønne og trygge omgivelser tilbringer barn og unge fra hele Norden en uke fullspekket med lek og moro.

Gjennom spennende aktiviteter lærer de unge hverandres språk og kultur å kjenne, knytter vennskap på tvers av landegrensene og skaper nordiske minner for resten av livet.

Info om Nordisk sommerleir 2020 kommer i begynnelsen av 2020.


Nordisk sommerleir 2019

Tid: 1.- 6. juli.

Sted: Nordisk Lejrskole i Hillerød, Danmark (30 minutter nord for København)

Aldersgruppe: 11–14 år

Pris medlem*: NOK 3750,-

Pris ikke-medlem: NOK 4950,-

Prisen dekker reisen t/r Oslo S–Hillerød, kost og losji, aktiviteter og utflukter. Inngang/turpass til Tivoli er også inkludert.

* For medlemspris må foresatt ha hovedmedlemskap eller husstandsmedlemskap, eller deltaker gå på en skole som har skolemedlemskap.

Med deg på via deltager.no her

Aktiviteter

I løpet av uken blir deltakerne kjent gjennom morsomme leker, de får oppleve Frederiksborg Slott, bytur til København og Tivoli, og den siste kvelden holdes avslutningsfest i diskoteket. På leirstedet finnes robåter, badminton og ballspill, bålplasser, utendørs bordtennis og naturlekeplass tilgjengelig for mye lek og moro. Innendørs finnes bl.a. fotballspill, airhockey, bordtennis, dart og biljard. Vi drar til stranden dersom været tillater det.

To av dagene kan du selv velge aktivitet. Ved påmelding fører du opp ditt første- og andrevalg for aktivitet på både tirsdagen og onsdagen. Du kan velge mellom følgende:

Kanotur
Liker du vann og kanopadling er dette aktiviteten for deg. Turen går i rolig tempo med tid til sang og småprat, så du kan trygt melde deg på selv om du er nybegynner. Vi lager mat på grillen og har mulighet for å bade og spille ball etc. underveis.

Til topps – hinderbane i trærne
Med taustiger kommer du opp i tretoppene, før du tar deg videre fra tre til tre gjennom ulike hindre og svevebaner. Det er flere forskjellige baner med ulik høyde og vanskelighetsgrad, så du velger etter mot. Vi får grundige instruksjoner om teknikk og sikkerhetsregler på forhånd.

Ridetur i skogen
Liker du dyr og natur vil du like denne deilige rideturen i skogen Freerslev Hegn, litt utenfor Hillerød. Turen går i rolig tempo på snille islandshester, så både nybegynnere og øvede kan bli med. Vi henter hestene fra stallen, strigler, sadler dem opp og blir kjent med dem før vi rir inn i skogen.

Off road-sykling
Med mountain bike/terrengsykkel får du både trening og naturopplevelse! Turen er for både nybegynnere og øvede.

Svømmehall
Vi bader i Hillerød svømmehall. Hallen har tre stupebrett på henholdsvis 1, 3 og 5 meter, og tre sklier.

Nordisk forfatterbesøk 2017

Finske/Ålandske Sanna Tahvanainen vil besøke klasser på 5. – 10. trinn og videregående skole i Tromsø 24. – 28. april 2017. For å melde sin interesse for besøk, fyll inn skjemaet nedenfor innen 15. februar.

Les mer om Nordisk forfatterbesøk 2017 i Tromsø her.

Informasjon om Nordisk forfatterbesøk høsten 2017 kommer senere.

Forfatterne kommer fra Danmark, Sverige og Finland og har dansk eller svensk/finlandssvensk som formidlingsspråk. Med besøket følger et undervisningsopplegg tilpasset læreplanens kompetansemål som elevene skal jobbe med i forkant av besøket. Gjennom høytlesning, samtale og diskusjon rundt forfatterens bøker og arbeid, ønsker vi å vekke entusiasme og interesse for så vel språk og litteratur i Norden, som en generell lese- og skrivelyst hos elevene.

Tilbudet er gratis for Foreningen Nordens medlemsskoler, så meld deg inn nå!

Et kjærkomment besøk. Forberedelsesfasen var viktig. Elevene likte at de fikk stille forfatteren spørsmål (..) Mange ville låne boken etterpå, til og med noen av de som i utgangspunktet ikke leser så mye.

Skolebibliotekar etter besøk av Sofia Nordin

Hun var flink til å forklare på en gøy måte. Lett å forstå det hun sa. Først var det vanskelig å forstå dansk, så gikk det lettere.

Elev på 5. trinn etter besøk av Esther Rutzou

Les om tidligere Nordiske forfatterbesøk her.

Ønsker din klasse besøk av en nordisk forfatter?

Merk!

Du må være skole- eller bibliotekmedlem for å få tildelt forfatterbesøk.Skoler som ikke er medlem kan melde seg på, for så å tegne medlemskap ved tildeling av besøk.Besøket holdes for elever på 5. – 10. trinn og videregående skoleForfatteren holder opplegg for grupper på inntil 35 elever.Det er mulig å søke om flere foredrag per skole.Kontakt oss på forfatter@norden.no for spørsmål.

powered by Typeform