5 tips til feiringen av Nordens dag!

Her kommer Foreningen Nordens fem tips til å feire Nordens dag hjemme.

Den 23. mars markerer vi Nordens dag. På samme dag i 1962 ble Helsingforsavtalen signert og dermed ble «Nordens grunnlov» inngått. Avtalen la grunnlaget for det moderne nordiske samarbeidet og har som ambisjon om å bevare og ytterligere utvikle samarbeidet mellom landene. Det må feires! I disse unntakstider hvor mange holder seg innendørs har vi laget fem tips til hvordan man kan feire Nordens dag innenfor hjemmets fire vegger.

Fem tips

1) Fin fram finstasen, dette må feires! Med Helsingforsavtalen fikk Norden en fremsynt avtale som regulerer det som i dag er et av verdens eldste og mest omfattende regionale samarbeid. Slettes ingen liten bragd!
2) Det er kanskje ikke tiden til å invitere gjester på besøk, men en fest er ingen fest uten pynt! Her er det mange muligheter, vi foreslår å plukke litt blomster i ditt lokale skogholt, eller grøftekant. Men husk å holde en god meters avstand. I tillegg kan du skrive ut nordiske flagg her, og om du har skolebarn i hjemmet, da har de noe å fargelegge.
Danske fiskefrikadeller
3) Mat må en ha! Vi er alle omgitt av nordisk mat, så her er det bare skjenke en kald dansk øl i glasset og finne frem de frosne svenske kjøttbollene. Om man føler seg kreativ, kan en finne oppskrifter til nordisk festmåltider her.
4) Maten er fortært, da er det bare å lene seg tilbake og finne frem noe god nordisk underholdning. Flekk opp en dansk krimserie på tv-en, eller hva med en islandsk roman? Om du vil ha hele Norden i monitor foreslår vi at du ser Foreningen Nordens jubileumsgalla her!
Alexx Alexxander under jubileumsgallaen
5) Sist, men ikke minst, selv om vi ikke kan invitere alle venner til fest, betyr ikke det at vi ikke kan dele feiringen. Ta bilde av din feiring og send en hilsen til alle venner i nabolandene. Send gjerne en hilsen til Foreningen Norden på facebook!

God feiring hilsen oss i Foreningen Norden!

Relaterte artikler

No items found.
Nyhetsarkiv