Bjørn Eidsvåg: Alle har noe å tjene på et sterkt samarbeid i Norden!

Du kjenner til Bjørn Eidsvåg, prest, artist og komponist – men kjenner du til nordisten Eidsvåg?

Tekst: Foreningen Norden Foto: Charlotte Sverdrup

Nylig holdt Foreningen Nordens sin årlige sommerfest for samarbeidspartnere, og ingen ringere enn Bjørn Eidsvåg holdt minikonsert. Rettere sagt, nordisten Bjørn Eidsvåg.

Eidsvåg fremførte noen av sine mest kjente sanger, som "Floden", "Skyfri himmel" og "Mysteriet deg".  

Bjørn Eidsvåg er en av våre kjæreste og mest kjente artister. Nå har også musikken blitt kjent hos en helt ny generasjon unge gjennom Emma Steinbakkens tolkning av "Floden", OG han har blitt medlem av Foreningen Norden. Bedre kan det vel ikke bli?

Den folkekjære artisten har sunget mye rundt om i Norden, og mener nordmenn er best på å forstå nabospråkene. Eidsvåg, som blant annet har sunget duett med svenske Lisa Nilsson, baserer riktignok teorien på egne erfaringer:  

– Av og til sliter jeg i Sverige. For jeg skjønner alt hva svenskene sier, men lurer på om de skjønner meg? Og de sier at de forstår meg i Danmark, men jeg tror ikke egentlig de alltid gjør det?, ler Eidsvåg. Han understreker at det viktigste uansett er å prøve å forstå hverandre.  

– Jeg turnerer hvert år i Danmark. Jeg må liksom ha en oppstartskonsert før jeg kommer helt inn i det. Jeg har noen knep for å gjøre meg forstått, jeg gjør så godt jeg kan, jeg knoter og jeg holder på. Vi får det til, til slutt.  

Ingen kommunikasjonsproblemer hos dette fellesnordiske publikumet. Bare stor stemning under Eidsvågs konsert!

Eidsvåg er nordist, og heier på tettere nordisk samarbeid.  

– Ja, selvsagt. Jeg mener at et sterkt samarbeid oss imellom, det har alle noe å tjene på. Vi er jo så like hverandre på så mange måter. Jeg mener det er helt naturlig at vi samarbeider tett og godt, og er nå glad for at NATO utvides med to nordiske land.  

To som er enige: Espen Stedje, generalsekretær i Foreningen Norden, og Bjørn Eidsvåg.

Foreningen Norden ønsker Bjørn Eidsvåg hjertelig velkommen som medlem!

Vil du også bli med på vinnerlaget? Klikk her for å bli medlem.

Relaterte artikler

Nyhetsarkiv