Bli med på konferanse med tema fremtiden i Norden!

Hvordan vil du leve og bo her på toppen av verden? Det er tema i årets Nordkalottkonferanse.

Nordkalottkonferansen arrangeres og initieres i år 7.- 8. mai av Foreningen Norden Norrbotten med støtte fra Foreningen Norden Sverige og i samarbeid med Foreningen Norden i Norge og Finland. Konferansen holdes i Boden, Sverige. Alle som ønsker kan delta. Se lenken under for påmelding, pris og opplegg.

Her kan du melde deg på!

En gyllen sjanse til å si din mening - hva skal til for et bedre Norden?

Temaet på årets konferanse er fremtiden i Norden, om utviklingen av Nordkalotten som region. I den anledning vil vi introdusere prosjektet Nordperspektiv for deg. Nordperspektiv er et prosjekt utviklet i sammenheng med Nordkalottkonferansen. Nordperspektiv er en innsamling av alle innspill, tanker, drømmer og ideer til hva som kan gjøre Norden bedre og mer bærekraftig. Målet med Nordperspektiv er å skape en grenseoverskridende dialog over tid om utviklingen av Nordkalotten som region - for vi ser et behov for å utforske nye måter å snakke om samfunnsutvikling på. Hvorfor skal den viktige samfunnsplanleggingen i hovedsak skje på myndighetsnivå?  

Vær med å forme ditt Norden

Vi vil skape en arena hvor du kan være med å forme ditt Norden. Spørsmålet er altså, hvordan vil DU ha det? Hva er viktig for DEG? I forkant av konferansen samler vi inn dine drømmer, idéer og visjoner, i form av tekster, bilder, filmer, musikk, skisser eller på andre kreative måter. Vi oppmuntrer alle som ønsker å bidra, privatpersoner, bedrifter, skoler eller andre institusjoner på Nordkalotten til å utforme sine fremtidsdrømmer. (Du trenger ikke å delta på konferansen for å sende inn ditt bidrag, du kan også velge å kun sende inn bidrag.) 

Hva er dine forslag til en god og bærekraftig utvikling og fremtid i Norden? Send dine forslag inn hit!

Tusen takk for engasjementet!

Fakta: Hva er Nordkalotten?

Nordkalotten er en betegnelse på de deler av Norge, Sverige og Finland som ligger nord for polarsirkelen og hvor fylkene Nordland, Troms og Finnmark inngår sammen med Norrbottens län i Sverige og Lapin lääni i Finland.

Relaterte artikler

Nyhetsarkiv