Eeeeemil 60 år!

Foreningen Norden ønsker å overbringe en gratulasjon til vår alles kjære Emil fra Lønneberget. I 2023 fyller han nemlig hele 60 år! Foreningen Norden samarbeider med Cappelen Damm, den svenska kyrkan, den svenske ambassaden og Voksenåsen for å finne de beste måtene å markere den prominente, litterære skikkelsen, Emil. For Emil kan vi alle lære noe av, og i løpet av de siste 60 årene har kanskje alle i Norden lært noe av ham?

Emil er kjent for sin frilek, for sine hyss og spell, for sine gode intensjoner og for å være en helt vanlig gutt, egentlig.

Emil har sin Alfred, slik alle barn burde ha en Alfred. Når Emils pappa blir sint, og med Lina som stadig tror det verste om han, er det godt for Emil å ha en Alfred. En skikkelse som alltid er på laget hans, og som vet at han innerst inne er en fin gutt med den livligste fantasien og de beste intensjonene. Det blir bare helt feil, av og til. «Du och jag, Alfred» er nok et sitat som stadig ytres over hele Norden - og vi vet alle hvilken tillitserklæring som ligger bak akkurat de ordene.

Foreningen Norden ønsker å hylle denne barneskikkelsen som er skapt på barnas premisser, og som tar barnet på det største alvor. Astrid Lindgrens forkjærlighet for de viltre og fantasifulle barna som lever og lærer, og som likevel finner sin vei i livet, er evig aktuell. For som Emil selv forklarer:

«Hyss hittar man inte på, di bare blir. Och att det är ett hyss, det vet man inte förrän efteråt.»

 

Følg med på nyhetsbrev, norden.no og vår Facebook-side for å holde deg oppdatert om feiringen av den viltre jubilanten!

Illustrasjon: Cappelen Damm

Relaterte artikler

No items found.
Nyhetsarkiv