En fest i mediene

Skuespiller Inger Nilsson mottok Nordens språkpris 2019. Utdelingen av prisen fikk enorm pressedekning, og var blant annet å se på NRK Dagsrevyen og TV2 Nyhetene.

Man kunne se, høre og lese om språksaken hele mandag 2. desember - både i aviser, på radio og TV. Den massive eksponeringen av Nordens språkpris er en seier for Foreningen Norden og språksaken.

«Få om noen har gjort så mye for å skape en sterk nordisk språkforståelse som Inger gjennom måten hun levendegjorde rollen som Pippi.» - Juryen

Nordens språkpris har i snart ti år skapt oppmerksomhet rundt det nordiske språkfellesskapet. Stadige flere skandinaviske barneprogram dubbes på TV. Foreningen Norden vil fortsette å jobbe mot denne trenden. Inger Nilsson uttalte til Magasinet Norden at hun opplevde dubbing som en underlig tradisjon, og noe som slettes ikke burde være nødvendig for barn.

Fra venstre: Rune Mørck Wergeland, Inger Nilsson, Espen Stedje og Fredrik Skavlan på prisutdelingen FOTO: Tore Skaar

La Pippi snakke svensk!

"La Pippi snakke svensk!" har lenge vært et motto for Foreningen Norden, sier generalsekretær Espen Stedje. Han er godt fornøyd med utdelingen av årets pris.

"Et nordisk språkfellesskap er viktig for at Norden skal kunne bli verdens best integrerte region. Da er det viktig at barn i tidlig alder får et møte med et annet språk. Inger Nilsson har for mange vært nettopp dette første møte. I år er det 50-årsjubileum for filmatiseringene av Pippi Langstrømpe. Det var på sin plass at Nilsson mottok prisen, og vi er veldig fornøyd med oppmerksomheten det har skapt" uttaler Stedje.

Inger Nilsson direkte fra prisutdelingen på Dagsrevyen FOTO: NRK

Relaterte artikler

Nyhetsarkiv