En mer nordisk versjon av Frost?

Til høsten blir Disneys filmsuksess Frost satt opp på Det Norske Teatret i Oslo. Det er den islandske regissøren Gísli Örn Garðarsson som har fått det ærefulle oppdraget av å videreføre historien om Elsa og Anna til teaterscenen. Ikke minst har han fått i oppdrag å gjøre historien enda mer nordisk.

Foto: Det Norske Teatret

Har du små barn, har du garantert sett filmene Frost 1 og 2, eller hørt temasangen «La den gå» et sted mellom 100 og 1000 ganger. For maken til salgssuksess har vel selv giganten Disney neppe sett maken til. Musikalen, som nå kommer til Norden, er basert på Disney-filmene med samme navn. Filmene er i sin tur inspirert av H.C. Andersens kunsteventyr «Snedronningen» (1844). I filmene kommer inspirasjonen fra Norden frem i et rikt utvalg av geografiske, mytologiske og kulturelle tradisjoner fra det nordiske kulturfellesskapet. Det Norske Teatret uttaler på sin nettside at de «er begeistra over å kunne bringe vår eigen bakgrunn frå Frost inn på scenen i denne nye og spennande teaterstorhendinga».

I hovedrollene finner vi Mimmi Tamba som Elsa og Ina Svenningdal som Anna. Foto: Monica Tormassy

Fra Broadway til Reykjavik, Stockholm, Helsingfors og København

Musikalen tar utgangspunkt Disney Theatrical Productions musikal som hadde premiere på Broadway på St. James Theatre i mars 2018. Produksjonen i den nordiske oppsetningen er et samarbeid mellom Vesturport og Det Norske Teatret i Oslo, Nasjonalteateret i Reykjavik, Stockholm Stadsteater og Helsingfors Stadsteater. Det danske samarbeidsteatret er i skrivende stund ikke kjent, men det ryktes om at det snart vil bli annonsert. Det er en god stund siden vi har sett et nordisk samarbeid av dette kaliberet på teaterscenen!

Gísli har fått i oppdrag å gjøre Frost «mer nordisk», opplyser han via Det Norske Teatret. De avslører at dette blant annet skal synes i fargepaletten til kostymene og kulissene. Med innslag av nordiske sagn, musikk og kultur i den opprinnelige filmen, er vi spente på hva mer Gísli gjør for å få denne oppsetningen enda mer nordisk.

Vi gleder oss over å se et nordisk samarbeid av denne størrelsen, og ikke minst til å se musikalen til høsten!

Relaterte artikler

No items found.
Nyhetsarkiv