Foreningen Norden feirer 100 år!

Foreningen Norden markerer sitt 100-årsjubileum i 2019. Jubileumsåret gir oss alle en unik mulighet til å forstå vår felles fortid og å gi en retning til det videre samarbeidet i Norden!

Opprettelsen av Foreningene Norden i 1919 utgjorde selve startskuddet for det moderne nordiske samarbeidet. Etter første verdenskrig følte mange seg truet av stormaktene. Edvard Munch, Fridtjof Nansen og hundrevis av andre fant derfor sammen og stiftet en forening som skulle styrke samarbeidet mellom folk i Norden – en organisasjon som skulle være både en kulturbærer og en politisk pådriver.  

Les mer om Foreningen Nordens historie og grunnleggere

På de hundre årene som har gått har vi oppnådd passfrihet og et fellesnordisk arbeidsmarked. Foreningen var fadder til opprettelsen av Nordisk råd, som ga de nordiske landene en felles politisk plattform. Hundretusener har knyttet vennskapsbånd på tvers av landegrensene.  


Selv om de nordiske landene i dag topper alle rangeringer om lykke, likestilling og levestandard er vi fortsatt avhengige av hverandre – hver eneste dag. Det er Norden som danner grunnlaget for vår felles velferd og trygghet.   


Foreningen Norden tar til orde for at folk skal finne sammen i Norden. Gjennom arbeidet med å forene de nordiske landene sørger vi for at alle som bor her er bedre rustet i en global tid: Vi trenger bedre og grønnere transportløsninger, færre hindringer for arbeidstakere og bedrifter, et felles forsvar som kan gi oss trygghet på tvers av landegrensene, og et styrket språkfellesskap som sikrer oss en større hjemmearena. 

Last ned jubileumslogo


Jubileumsåret gir oss alle en mulighet til å forstå vår felles fortid og å gi en retning til det videre samarbeidet i Norden. Bli med på feiringen!Foreningen Nordens jubileumsgalla 26. mars 2019

Få med deg en helaften med noen av Nordens mest folkekjære artister og skuesillere under Foreningen Nordens storstilte festaften i Nationaltheatret 26. mars 2019.

Les mer om Foreningen Nordens jubileumsgalla og bestill billetter her!


Foreningen Norden planlegger også en rekke aktiviteter under 100-årsjubileet. Følg med på vår Facebook-side! 

Relaterte artikler

No items found.
Nyhetsarkiv