Feirer 100 år med galla på Nationaltheatret

Med Kronprinsregent, statsminister og stortingspresident i salen arrangerer Foreningen Norden jubileumsgalla tirsdag 26. mars. Folkekjære artister som Robert Stoltenberg, Henriette Steenstrup, Elisabeth «Bettan» Andreassen står på scenen sammen med skuespillerlegendene Ghita Nørby og Lise Fjeldstad.

I 2019 feirer Foreningen Norden 100 år som den fremste pådriveren for et styrket folkelig nordisk samarbeid. I forbindelse med jubileet inviterer Foreningen Norden til jubileumsgalla på Nationaltheatrets hovedscene 26. mars 2019, med flere av Nordens fremste artister og skuespillere på scenen.

- Under jubileumsgallaen vil publikum møte mange av dagens fremste nordiske artister og skuespillere. Artistene har et sterkt engasjement for Norden, og de byr på musikk, monologer, show- og humorinnslag som representerer hele regionen, sier generalsekretær Espen Stedje.

Feirer det nordiske samarbeidet

Historien om hvordan Norden har utviklet seg siden foreningen ble stiftet i 1919 er et sant nordisk eventyr, mener Stedje. Foreningen har tatt initiativet til blant annet passfrihet og et felles nordisk arbeidsmarked. Samtidig har hundretusener knyttet vennskapsbånd på tvers av landegrensene.

- Gjennom folkelig engasjement har vi bygget opp en region som vi virkelig kan være stolte av og som topper de fleste internasjonale rangeringer. Vi har med andre ord mye å glede oss over og god grunn til å feire. Det vil også jubileumsgallaen gjenspeile, sier han.

Opp igjennomårene har Kongehuset deltatt på flere arrangementer i Foreningen Norden-sammenheng. Denne gangen vil Kronprinsregenten være til stede under Foreningen Nordens jubileumsgalla. Det samme vil stortingspresident Tone W. Trøen og statsminister Erna Solberg.


- Vi er beæret og glade over at både Kronprinsregenten, stortingspresidenten og statsministeren kommer til gallaen. Det norske Kongehuset, og det offisielle Norge, har vært uvurderlige støttespillere og ambassadører for nordisk samarbeid siden oppstarten, sier Stedje.

Pressekontakt: 
Kulturmeglerne v/Margaret Kwarteng
margaret.kwarteng@kulturmeglerne.no