Kåret vinneren av Nordens filmpris 2018

«Når vi ses igen», regissert av William Sehested Høeg, vant Foreningen Nordens filmpris 2018 under Nordisk Ungdomsfilmfestival (NUFF) i sommer.

Filmen handler om et viktig tema, vanskelige situasjoner og tematiserer ansvar, vennskap og kjærlighet, vektlegger juryen i sin begrunnelse. «Filmskaperne forteller en historie gjennom å vise deler av det som har hendt, et godt manus, strålende casting og skuespill. Både regissøren og resten av staben viser prov på talent».

Prisen er på 10.000 kroner. Den nordiske juryen besto av Leif Holst Jensen fra Foreningen Norden, Thomas Skogstad fra Tromsø Filmklubb og John-Kristian Dalseth (Tiff). Holst Jensen var også tilstede under prisutdelingen i Tromsø.

Se «Når vi ses igen» på Vimeo

Setter fart på det nordiske filmsamarbeidet
Nordisk Ungdoms Film Festival (NUFF) ble stiftet i 2003 med håp om å samle unge filmskapere fra de nordiske landene til å komme til Tromsø i en uke og lage film. I 16 år har NUFF vært den viktigste samarbeidsordningen mellom unge filmskapere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene og Grønland. Gjennom profesjonelle mentorer, kreativ frihet og et godt internasjonalt samarbeid har NUFF vært med på å forme mange av dagens unge talenter i filmbransjen.

Filmskapere som Gudmundur Arnar Gudmundsson fra Island og Milad Alami fra Sverige, som har hatt stor internasjonal suksess med sine første spillefilmer «Heartstone» og «Charmøren», er begge tidligere NUFF-deltakere.

Over 2000 nordiske filmer er vist på festivalen siden begynnelsen og antallet påmeldte filmer øker, ifølge NUFF.

«NUFF er utrolig stolte av å se at det nordiske samarbeidet styrkes årlig, og vi gleder oss til å se det fortsette å styrkes i årene fremover. I år var det 26 filmer med i den nordiske konkurransen og 19 deltakere fra Norden laget fire kort-filmer fra idé til ferdig film. Samarbeidet med Foreningen Norden har vært med å gi unge en arena for å vise film og lage film. Sentrert i vakre Tromsø under midnattssolen, viser vi de internasjonale deltagerne hva Norden har å by på,» skriver festivalen.