Lyden av Norden

Er du på utkikk etter gode podkaster fra Norden? Vi har samlet en rekke forslag til deg her.

Norsken, svensken og dansken

Få din ukentlige dose med panskandinavisk familieterapi. Hver søndag slippes en ny episode av podkastserien «Norsken, svensken og dansken» ledet av Hilde Sandvik, og med Åsa Linderborg og Hassan Preisler som representanter fra henholdsvis Sverige og Danmark. Sammen løfter de samfunnsdebatten opp til nordisk nivå, og lytterne blir bedre kjent med likheter og forskjeller mellom landene. 

Åpen lesesirkel – Norsk litteraturfestival

Årets litteraturfestival på Lillehammer har et nordisk fokus, og flere sentrale forfattere fra Norden på programmet. I podkastserien Lesesirkelen får du bli bedre kjent med noen av Nordens mest sentrale og aktuelle romaner. 

Metoo-podden

Hvordan påvirket Metoo-bevegelsen den nordiske kulturen? Det er det sentrale spørsmålet i Meetoopodden. Gjennom syv avsnitt forteller ulike kulturaktører om hvordan de har arbeidet mot seksuell trakassering siden oppgjøret i 2017. Programmet ledes av spesialbibliotekar ved Nordisk Kulturkontakt i Finland, Madeleine Dunderlin. 

Svedapodden

Svedapodden er en svensk-dansk podkast drevet av vennene Therése og Louise. De kaller seg selv skandinaviske soulmates, og formålet med podkasten deres er blant annet å «ge er en härlig stund med språkliga inslag, förening och kloka insikter". På Facebook-siden lager de også svensk-danske gloselister.  

(N)ord

En podkast i regi av NAPA – Nordens Institutt på Grønland. I podkasten utforskes språk og språkkulturer på tvers av grensene i det nordiske fellesskapet. Her får du bli bedre kjent med språkbrukere, språkentusiaster og språkeksperter. På denne måten får du mulighet til å lytte til språk i hele Norden.

Norden runt

Norden runt er en podkast drevet av journalist, Ida Berg. I podkasten utforskes kulturforskjeller, identiteter, tradisjoner og mennesker i Norden. Fokuset ligger særlig på personer som har flyttet i Norden.

Grønlandske livshistorier

I podkasten Grønlandske livshistorier møter vi en rekke grønlandske personligheter som forteller om deres liv fra ulike steder på Grønland. Podkasten ønsker også å løfte frem unge stemmer, som forteller om deres tanker om det grønlandske samfunnet de lever i, og om deres tanker om fremtiden.

Róló podkast

Den svensk-islandske søsterduoen, bestående av Emily og Hanna Mia, har laget en musikkpod under navnet Róló podcast. Søstrene, som er bosatt på Island, snakker blant annet om både svensk og internasjonal musikk, hverdagshumor og andre «roligheter». 

Relaterte artikler

Nyhetsarkiv