NUFF: Unge filmskapere møtes digitalt

Fra 19 til 28 juni sparker Nordisk ungdomsfilm festival (NUFF) i gang i Tromsø. Siden 2003 har unge filmskapere fra hele verden samlet seg i Tromsø for workshops, nettverking og for å skape film.

Foto: Alessandro Belleli

Det blir også en annerledes sommer for NUFF. Festivalen har vært møtepunktet for fremtidens filmskapere i 17 år og reiserestriksjonene legger press på festivalen. Derfor har NUFF valgt å gå for en heldigital løsning for å bevare de viktigste komponentene i festivalen. Dette betyr at man nå kan følge festivalen og se filmene fra din egen sofa, interagere med filmskapere og andre aktører fra mobil, tablet eller data!

Foreningen Nordens Filmpris

I år, som i årene før, vil Foreningen Norden dele ut prisen til vinneren av best nordisk film. Prisen er et beløp på 10 000 norske kroner og vil komme godt med  fremtidige prosjekter.

– Foreningen Nordens filmpris bidrar til å forene Norden. Unge filmskapere får mulighet til å samarbeide og utvikle prosjekter sammen. Kulturen er kittet i det nordiske samarbeidet, og dermed forutsetningen for alt annet samarbeid, sier Espen Stedje, generalsekretær i Foreningen Norden.

Les mer om festivalen her

Utveksling

Han får støtte av lederen i Foreningen Norden Tromsø, Inger Mjøsund, som understreker hvor viktig filmfestivalen er for kulturutveksling og kulturen i Norden.

–  Festivalen er helt fantastisk! Slik verden har utviklet seg må vi tenke større, ikke bare nordisk, men også Norden i verden. Det er flott å kunne bringe ungdommer sammen.

Mjøsund legger vekt på hvor viktig festivalen er som et møtepunkt, med mulighet til å utveksle erfaringer og skape nettverk.

–  Blant annet har ungdommer fra Gaza og Afrika deltatt på NUFF. Det er har også vært utveksling fra Norden og ut i verden, det er fantastisk at man kan dele erfaringer med hverandre på denne måten.

Foreningen Norden har lenge vært tilstede under festivalen og Mjøsund forteller at hun gleder seg til årets visninger. Hun trekker spesielt frem hvor imponerende det er å se hva de unge filmskaperne klarer å skape med få ressurser, og hvor ulike uttrykk de lager, både filmteknisk og i tematikk.

For programoversikt se mer her