Skråblikk, humor og hardtslående fakta: Velkommen til åpningen av Margretedagene 2024!

Bli med på et morsomt, spennende og særs relevant seminar. Åpningen av Margretedagene i 2024 vil du ikke gå glipp av! Du kan bestille billetter allerede nå.

Foreningen Norden ønsker i år velkommen til offisiell åpning av Margretedagene og inn i ærverdige Margretesalen og Olav Vs sal på Akershus slott.

Margretedagene, som finner sted høsten 2024 på Akershus festning, er en fast, årlig arena for nordisk debatt og kultur.

I åpningsseminaret «Nordiske allianser og integrasjon - før, nå og i fremtiden» møter vi journalist og programleder Hilde Sandvik og Norden-entusiasten Esben «Dansken» Selvig – og deres store drømmer om Norden.

Hilde Sandvik ser du i rødt. Her fra Foreningen Nordens språkpris 2024 som ble tildelt Hildes radioprogram "Norsken, svensken og dansken". Foto: Charlotte Sverdrup

Med skråblikk og humor vil Hilde og Esben, gjennom samtale, pensle ut hvordan det fremtidige Norden kan og bør se ut. Og hva er status egentlig? Er det verdens mest integrerte region som former seg, eller sitter vi fortsatt på hver vår tue?

Norden-entusiast Esben Ullbæk Bundgaard-Jørgensen Selvig. Foto: Johny Hyunh

Du kan bestille billetter til åpningsseminaret Nordiske allianser og integrasjon - før, nå og i fremtiden her.

Forbundsstaten VS «hver vår tue»

En som har gått kraftig til verks mot denne «best på hver vår tue»-tankegangen er historiker Gunnar Wetterberg, som for 14 år siden leverte den tankevekkende boken Förbundsstaten Norden. Han argumenterte da for Norden som en forent politisk føderasjon, en tung aktør på den europeiske scenen. Boken fikk oppmerksomhet i langt utover Nordens grenser. Hvordan ser det med denne visjonen i dag?

Til seminaret kommer også Norden-professor Johan Strang – en av svært få Norden-professorer i verden! Strang følger Norden med argusøyne og er kjent for kritiske, men konstruktive betraktninger om det nordiske samarbeidet

Du er hjertelig velkommen til åpningen av Margretedagene!

Du kan bestille billetter til åpningsseminaret Nordiske allianser og integrasjon - før, nå og i fremtiden her.

Og du kan lese mer om Margretedagene her!

Relaterte artikler

Nyhetsarkiv