Unik mulighet til å arbeide med nabospråk og nabospråkforståelse!


Nordisk Skolechat er en banebrytende og morsom måte for nordiske skoleelever at møte hverandre på. Chatbegivenheten gir elevene en unik mulighet for at øve seg på å forstå likheter og forskjeller mellom nabospråkene dansk, norsk og svensk.

Fra www.nordeniskolen.no:

SLIK FUNGERER NORDISK SKOLECHAT

Skolechatten er en rotasjonschat som gir elever mulighet til å snakke med andre elever i Norden i tilfeldig rekkefølge. På skjermen vil det være to chatvinduer – man ser seg selv i det ene og en tilfeldig utvalgt nordisk elev i det andre. Man kan logge ind og deltage i chatten når som helst i løbet af de angivne tidpunkter, ligesom man afslutter når man føler for det. Vær opmærksom på, at det skal være inden for de angivne tidspunkter, hvor chatten er åben!

Alle skoleelever i Norden kan være med – gratis! Det eneste som kreves er at man tør prøve seg fram med kommunikasjon på dansk, norsk og svensk.

Tekniske krav:

  • Bruk Firefox eller Google Chrome som nettleser (Safari-iPad).
  • Datamaskin eller tablett (iOS 11 eller nyere oppdatering) med kamera/webkamera og mikrofon.
  • Opprett en lærerprofil på Norden i Skolen.
  • Vi anbefaler at elevene bruker øretelefoner.
  • Test om dere har gitt tilgang til skolechatten i god tid øverst til høyre på denne side (brannmurer mm. kan skape tekniske utfordringer).
  • Mobiltelefoner kan dessverre ikke benyttes.

GOD OPPFØRSEL - GODE OPPLEVELSER

Nordisk Skolechat skal skape gode opplevelser og nye venner – ikke det motsatte. Norden i Skolen krever derfor at alle elever behandler hverandre ordentlig og snakker respektfullt til hverandre. Vi anbefaler at man har en grundig diskusjon om god oppførsel på nettet (nettetikk og nettvett) i klassen før man går i gang med Nordisk Skolechat. Snakk for eksempel med elevene dine om at de ikke bare representerer seg selv når de snakker med elever fra andre nordiske land, men at de også er ambassadører for hele skolen, byen og landet deres.

NESTE SKLOLECHAT: JORDENS DAG!

Den 23. mars feiret vi Nordens dag, 22. april markerer vi Jordens dag!

Klimaspørsmål og læring om bærekraftig utvikling er viktig alle dager i året, men hvorfor ikke benytte muligheten og la elevene diskutere klimaspørsmål og tenke over hva slags framtid de vil ha sammen med jevnaldrende elever fra hele Norden? Klima- og miljøspørsmål beveger seg ofte over landegrenser, og krever samarbeid og kommunikasjon landene imellom. En nordisk dimensjon i klima- og miljøundervisningen skaper merverdi, så ta sjansen og chat i vei på Jordens dag!

Hva? Nordisk skolechat - temachatten Jordas dag

Hvem? Hele Norden. Klassetrinn 4.-6. og 7.-9. (5.-7. og 8.–10. i Norge og på Island)

Når? 22. april kl. 10.00-11.00 og 12.00-13.00 (CET)

Les mer, finn forberedelsesoppgaver og meld på klassen din HER.

Relaterte artikler

Nyhetsarkiv