Vinneren av Foreningen Nordens filmpris vises på Oslo/Fusion

Tone Ottilie Fredriksen vant Foreningen Nordens filmpris for kortfilmen Babylebbe. Nå er det mulig å se filmen under Oslo/Fusion internasjonale filmfestival på cinemateket. Festivalen starter i dag.

Ønsker du å støtte det nordiske samarbeidet? Les mer her!

Hvert år deler Foreningen Norden ut prisen til vinneren av best nordisk film under Nordisk Ungdoms Film Festival (NUFF). Prisen er et beløp på 10 000 norske kroner.

– Foreningen Nordens filmpris bidrar til å forene Norden. Unge filmskapere får mulighet til å samarbeide og utvikle prosjekter sammen. Kulturen er kittet i det nordiske samarbeidet, og dermed forutsetningen for alt annet samarbeid, sier Espen Stedje, generalsekretær i Foreningen Norden.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at «filmen inviterer publikum inn i en verden full av ungdommelig nysgjerrighet og forventninger, men en verden som også er regissert med imponerende overbevisning». Denne troverdige LGBTQ-oppveksthistorien er full av strålende skuespill som både er humoristisk og rørende, og er nå mulig å se under Oslo/Fusion festivalen på Cinemateket.

Nordisk kortfilm

- Vi er en del av Norden, så det er naturlig at festivalen også gjenspeiler hva som skjer på vår hjemlige front når det kommer til historiefortelling, det sier festivalsjef Bard Ydén.

Festivalen varer fra 25. september til 2. oktober. Ydén forteller at programmet har et stort spenn når det gjelder representasjon og tematikk. Han forteller at mange filmer svarer til årets tema.

- Vi har de siste årene hatt både nordiske og norske kortfilmer i egne program. Det produseres mye kortfilm med utvidet lhbtq+ tematikk i Norden, og dette vil vi selvsagt støtte opp om og vise frem. Produksjonene er svært gode og nordisk film har et godt rykte internasjonalt, så filmene gjør det også veldig bra utenfor Norden.

Tirsdag 29. september er det duket for nordisk film.

- I årets kortfilmprogram byr vi på humor og drama, fra den gryende, håpløse eller første kjærligheten til familieforhold mange kan kjenne seg igjen i, uavhengig av legning eller identitet, forteller Ydén.

Her får du muligheten til å se vinneren av Nordisk Filmpris, i tillegg til en rekke flotte produksjoner av andre nordiske redaktører.

Les mer om festivalen og programmet her