En uforglemmelig sommer på Færøyene

Vintermånedene seiler forbi. Hverdag preger tilværelsen. Nøkkelordene er skole, stress og dårlig vær. Du gleder deg til sommeren. Drømmer deg bort i tanker om reising og opplevelser. Kanskje ser du for deg alt du kunne opplevd, hvis det ikke var for det ene problemet. Du må ha en sommerjobb.

Hva er Nordjobb?

Kort fortalt er nordjobb løsningen på ditt sommerjobb-problem.

Nordjobb formidler sommerjobb, bolig og kultur- og fritidsprogram til unge mellom 18 og 30 år.

På den måten kan du reise til, utforske og oppleve et nytt land - samtidig som du jobber og tjener penger. 

Nordjobb formidler sesongjobber i Norden, så du kan tilbringe din sommer omgitt av nydelig nordisk natur og kultur. Bonus: du bygger en attraktiv CV som skiller seg ut i mengden. 

Hvor kan du få jobb via Nordjobb? 

  • Sverige
  • Finland
  • Danmark
  • Island
  • Færøyene
  • Gotland
  • Åland
  • Grønland. 
Les mer om hvordan du søker Nordjobb her!

Marias eventyr

I 2021 ønsket Maria Aasmundtveit (22) fra Horten seg et eventyr, og det fikk hun. Etter en årrekke med norske sommere var det på tide med noe annet. Maria fant eventyret hun lette etter på Færøyene. 

Maria fikk sommerjobb på en restaurant i Tórshavn. I tillegg til jobb fikk hun en opplevelse for livet og varme, gode minner å se tilbake på. 

Det var på videregående Maria ble introdusert for Nordjobb og hvilke muligheter det kunne innebære.

- Vi hadde noen lærerstudenter som hadde praksis i norskfaget i min klasse. Vi lærte om nordiske språk, og en av studentene dro fram Nordjobbs hjemmeside på storskjermen. Jeg var øyeblikkelig bergtatt og visste dette var noe for meg. 

Maria arbeidet seg gjennom de ledige stillingene og gjorde seg kjent med de nordiske landene. Hun var tidlig bestemt på at turen måtte bære til enten Island, Grønland eller Færøyene. 

– Jeg er fascinert av landenes språk, våre felles røtter og historie, og naturen skulle visstnok være helt unik på Færøyene. (Og der tok jeg ikke feil!).


Her er Maria på restaurantjobben i Tórshavn, der hun forteller at hun ble lett kjent med folk, og at det var både latter og dansing i pausene.

Søknader ble sendt og plutselig tikket det inn et tilbud. En restaurant i Tórshavn ønsket at Maria skulle komme å jobbe for de - det kunne hun ikke takke nei til!

- Jeg trodde jeg måtte snakke engelsk med folk på Færøyene, og arbeidsgiver hadde selv kommunisert med meg på engelsk, fordi han ikke visste hvor likt norsk og dansk er. Det ble en gledelig overraskelse da jeg oppdaget at færøysk slett ikke er for vanskelig å forstå og at absolutt alle færøyinger snakker dansk. 

Plutselig var eventyret i gang! Maria jobbet i hjertet av Tórshavn. Restauranten viste seg å ligge koselig plassert i et gammelt hus med historie på alle kanter.

- Jeg har jobbet som servitør før, så selve arbeidet var jeg kjent med og kom fort inn i rutinene. Sjefen var utrolig snill, og kollegaene var supre! Vi koste oss masse sammen, og jobbhverdagen innebar mang en dansepause og latterkule inne på kjøkkenet. 


Minner for livet

Færøyene er kanskje ikke det første stedet du tenker på når du skal ut og reise. Med kun 48 000 innbyggere er færøyene mindre enn mange norske byer. Likevel er Maria veldig fornøyd med destinasjonsvalget.

– Altså, Færøyene er jo helt fantastisk! Spektakulær natur, grønt overalt og noen voldsomme klipper. Jeg opplever også det færøyske folket som utrolig hyggelige. Stedet har kapret hjertet mitt, og jeg lengter allerede tilbake. - Forteller Maria muntert. 

Maria fikk oppleve ting hun aldri hadde sett for seg. Turen til Færøyene brakte med seg mye utenfor fantasiens grenser. Hun ble kjent med mennesker og dannet vennskap hun verdsetter høyt. 

- Når du jobber på restaurant, er det heller ikke vanskelig å komme i kontakt med nye folk. Da jeg kun hadde jobbet på restauranten i en uke, serverte jeg en norsk/færøysk familie som endte med å invitere meg med på tur. Det var en uventet invitasjon som ble til to knallfine turer. En av dem til Koltur, en av de mindre øyene som kun er tilgjengelig med båt eller helikopter, og hvor det bor én familie. Det er nok en av de mest spennende turene jeg har vært med på. 

Alle opplevelsene, minnene og vennskapene Maria fikk på Færøyene, er et resultat av at hun valgte å søke Nordjobb. Dette oppfordrer hun også andre eventyrlystne unge til å gjøre.

- Jeg vil absolutt anbefale alle å søke Nordjobb! Det er en opplevelse for livet. Nordjobb er veldig behjelpelig og gir god oppfølging. Et slikt sikkerhetsnett gjorde det lettere for meg, da jeg skulle bestemme om dette var noe jeg ville gjøre eller ikke. En opplevelse med Nordjobb åpner mange dører, både til nye steder, kulturer, språk og venner, men også fremtidige jobbmuligheter. Å ha jobbet en sommer i et annet land ser også bra ut på CV-en.

Vennskap, latter og uforglemmelige turer er nøkkelord i Marias opplevelse av Færøyene. Hun reiste for arbeidserfaring, og kom hjem rikere på opplevelser, venner og gode minner.

- Hva sitter du igjen med i dag?

- En brusende takknemlighet for all gleden, latteren, vennskapene, og en hel haug fine turer i unik natur. Jeg tok et godt valg da jeg bestemte meg for å bli Nordjobber og bli kjent med Færøyene en sommer. For menneskene jeg møtte og opplevelsene som fulgte, ville jeg ikke vært foruten. Jeg er glad jeg tok sjansen. Dette blir ikke siste gang. Færøyske bunader minner om norske, og de er kjempefine! Av en kollega fikk jeg selv låne et bunadsskjørt, som var veldig stas å gå rundt med.

Reisetips fra Maria

  • Søk Nordjobb i trygge og trivelige Tórshavn! Tórshavn er en veldig sjarmerende by. Selv om det er hovedstaden, bor det omtrent like mange der som i min hjemkommune Horten. Det føles ikke som en hovedstad, heller som en koselig havneby. Alle kjenner alle, det er veldig trygt der og stemningen er god.
  • Færøyenes største folkefest, Ólavsøka, feires 28. og 29. juli, og det er utrolig gøy å få se og være med på. På mange måter kan det sammenlignes med 17. mai, ettersom folk samles i gatene ikledd bunader.
Marias eventyr er kanskje over for denne gang, men ditt har enda ikke startet. Bli kjent med hvordan du kan bli Nordjobber her!

Relaterte artikler

Nyhetsarkiv