Tusen takk for fine tegninger!


Vi ønsker å takke for alle de fine tegningene vi mottok fra elever etter tegnekonkurranse om Nordens historie.

Utrolig mange skoler har bestilt undervisningsmateriale fra Foreningen Norden! Det er vi glade for. Vårt mest populære undervisningshefte, Bli kjent med Norden!, inneholder mye informasjon om Norden samt oppgaver for elevene. En av disse oppgavene er en premieoppgave hvor elevene kan tegne en episode fra Dronning Margrete 1 av Kalmarunionen sitt liv og sende til Foreningen Norden, og motta en gave. Dette bestemte mange skoleelever seg for å gjøre i år, og vi har dermed mange fine og fargerike tegninger å pryde kontorveggene med fremover! Under kan du se et utvalg tegninger av Dronning Margrete 1, som forente Norden til et rike.

Tusen takk for de fine tegningene!

Foreningen Norden arbeider aktivt for ...

... at alle skal få en nordisk opplevelse i løpet av skolegangen.

... at læreplanene skal ha et uttalt nordisk perspektiv.

... å få inn mer kunnskap om Norden og nordiske språk i lærerutdanningen.

Undervisningen og utdannelsen i skolene i de nordiske land skal i passende omfang omfatte undervisning om språk, kultur og alminnelige samfunnsforhold i de øvrige nordiske land, herunder Færøyene, Grønland og Åland.

- Helsingforsavtalen, artikkel 8

Bli skolemedlem! 
Som skolemedlem får din skole/ditt bibliotek tilbud om en rekke aktiviteter. Vi tilbyr aktiviteter og materiell om Norden tilpasset alle trinn i grunnskole og videregående opplæring. 

Nordens dag i skolen

23. mars er Nordens «grunnlovsdag» og markerer inngåelsen av Helsingforsavtalen (1962). Dagen feires med flagging og arrangementer i hele Norden og byr på muligheter for Norden-aktiviteter i undervisningen. 

Undervisningsmateriell om Nordens språk, kultur og samfunn

Vi tilbyr et bredt utvalg av undervisningsmateriell.

Nordeniskolen.org
Gratis undervisningsportal full av nordisk litteratur, kortfilmer, spill, undervisningsopplegg og vennskapsklassemuligheter. Lærere må opprette en gratis profil for å få full tilgang til materiellet. Dette er for å beskytte alle herlige åndsverk i portalen.

Nordisk litteraturuke
Hver høst inviterer vi tusentalls skoler, bibliotek og barnehager over hele Norden til å holde felles høytlesningsstund av god nordisk litteratur.

Nordisk forfatterbesøk
Nordiske forfattere på skoleturné gir elever et personlig møte med nordisk språk og litteratur. Elevene får oppleve at de kan kommunisere på skandinavisk.

Elev- og lærerstipend

Skolemedlemmer kan søke om bidrag til reiseutgifter ved besøk til nordiske vennskapsklasser.

Informasjon og veiledning

Vi gir råd om ressurser og aktiviteter for Norden-undervisning gjennom månedlige nyhetsbrev, nettsider og henvendelser. Medlemmer mottar også Magasinet Norden fire ganger i året. 

Nordisk sommerleir

Foreningen Norden inviterer 11-14-åringer til å være med på Nordisk sommerleir i Hillerød, Danmark. I naturskjønne og trygge omgivelser knytter barn og unge fra hele Norden vennskap og kunnskap gjennom en uke fullspekket med lek og moro. Elever ved våre medlemsskoler er sikret medlemspris.

Nordjobb
Vi formidler sommerjobber i Norden til unge mellom 18 og 30 år og arbeider for å øke mobiliteten mellom de nordiske landene.

Relaterte artikler

Nyhetsarkiv