Interreg knytter Norden sammen

Visste du at Foreningen Norden er med om å dele ut millioner av kroner hvert år til prosjekter som binder Nordens og Europas regioner sammen?

Foto: Generalsekretær i Foreningen Norden Espen Stedje og andre medlemmer av overvåkningskomiteen


Interreg er EUs program for å knytte Europas regioner sammen, og det finnes en rekke ulike programmer innenfor Interreg, med fokus på ulike regioner. I Interreg-programmet for regionen Øresund-Kattegat-Skagerrak (ØKS) er Foreningen Norden med om å bevilge millioner av kroner hvert år, til prosjekter som fører denne skandinaviske regionen tettere sammen.

Veldig kort forklart utgjør regionen Øresund-Kattegat-Skagerrak det nordlige Danmark, det sørlige Sverige og det sørlige Norge. Eller enda kortere: det sørlige Skandinavia.

Foto: Interreg ØKS

Store summer til grenseoverskridende prosjekter

Interreg ØKS skal i perioden 2021-2027 dele ut svimlende 140 millioner euro i finansiering av ulike prosjekter. Hittil i 2024 er nærmere 12,2 millioner euro delt ut, som tilsvarer ca. 138 millioner norske kroner, fordelt på sju prosjekter. En del av midlene kommer fra Norge, for at Norge skal kunne ta del i programmene.  

Områdene man kan søke midler til er:

Innovasjon og entreprenørskap

Grønn omstilling

Transport og mobilitet

Grenseløst arbeidsmarked

Ny søknadsrunde rundt hjørnet

19. august åpner Interreg ØKS igjen for søknader til finansiering. Det er to søknadsrunder hvert år. Om din arbeidsplass har en idé til et prosjekt innen de nevnte satsingsområdene, og om dere har samarbeidspartnere i flere land, så bør dere vurdere å søke!

Les mer om hvordan man søker hos Interreg ØKS.

Lykke til med søknaden og deres bidrag til en robust Øresund-Kattegat-Skagerrak-region!

Relaterte artikler

No items found.
Nyhetsarkiv