Informasjonskapsler (cookies)

Sist oppdatert 15. sep 2022. Listen over informasjonskapsler lenger ned genereres automatisk den 1. hver mnd.

Hva er en informasjonskapsel?

Informasjonskapsel, eller cookie, er en liten datamengde som en nettleser mottar fra nettsider som brukeren besøker, og som lagres som en fil på brukerens harddisk.

Slik bruker nettsiden informasjonskapsler

Som de fleste nettsteder bruker nettstedet vårt førsteparts og tredjeparts informasjonskapsler til flere formål. Førsteparts informasjonskapsler er stort sett nødvendige for at nettstedet skal fungere på riktig måte, og de samler ikke inn noen av dine personlig identifiserbare data.

Tredjepartsinformasjonskapslene som brukes på nettstedet vårt er hovedsakelig for å forstå hvordan nettstedet yter, hvordan du samhandler med nettstedet vårt, holde tjenestene våre sikre, levere annonser som er relevante for deg, og alt i alt gi deg en bedre brukeropplevse og bidra til raskere fremtidige interaksjoner med nettstedet vårt.

Du kan se de spesifikke tjenestene som lagrer informasjonskapsler, og hvorfor de lagres under de forskjellige kategoriene:

Hvor lenge lagres informasjonskapsler?

Hvor lenge en informasjonskapsel blir lagret på enheten, og i nettleserne varierer. Levetiden til en informasjonskapsel beregnes ut fra det siste besøket du hadde på nettsiden. Når levetiden til en informasjonskapsel er over, slettes den automatisk. Levetiden til alle informasjonskapslene vi benytter er spesifisert i dokumentet Retningslinjer for informasjonskapsler.

Endre ditt samtykke

Du kan endre samtykket ditt ved å enten slette informasjonskapslene fra nettleseren din, eller endre det opprinnelige valget ditt ved å klikke nedenfor:

Innstillinger for informasjonskapsler

Avvise eller slette informasjonskapsler

Du kan avvise alle informasjonskapsler, og/eller informasjonskapsler fra tredjepart helt og holdent ved å endre innstillingene i nettleseren på datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen din. Plasseringen av disse innstillingene avhenger av hvilken nettleser du benytter. Men du må være klar over at hvis du avviser alle og/eller tredjepartskapsler, vil det være funksjoner og tjenester som du ikke lenger kan bruke på nettsidene (siden disse er avhengige av informasjonskapsler).

Du kan avvelge informasjonskapsler fra Google Analytics her.

Hvordan kan jeg slette informasjonskapsler?

Det er enkelt å slette informasjonskapsler som du har godtatt tidligere. Sletteprosessen avhenger av hvilken nettleser du bruker (Chrome, Firefox, Safari m.m.), og enheten du bruker (smarttelefon, nettbrett, Windows-PC, Mac).

Du finner det normalt under Innstillinger – Sikkerhet og personvern – men det varierer fra nettleser til nettleser. Spesifiser hvilken enhet/nettleser du bruker (klikk på den relevante lenken):

Har du spørsmål?

Hvis du har kommentarer eller spørsmål relatert til informasjonen, og/eller behandling av personopplysninger kan du kontakte oss.