Se vinnerne av Finland-tegnekonkurransen

Over 1000 tegninger strømmet inn da Finlands ambassade i Oslo og Foreningen Norden arrangerte tegnekonkurranse i anledning Finlands 100-årsjubileum. Thor Skramstad Holmesland (8) fra Årvoll skole tegnet seg inn i juryens hjerter med fargeblyanter og festdekket Finlands-bord.

– Det er fantastisk at så mange elever og lærere har benyttet denne muligheten til å bli bedre kjent med nabolandet vårt og markere 100-årsjubileet sammen med Finland og resten av Norden, sier Espen Stedje, generalsekretær i Foreningen Norden og jurymedlem.

– Elevene har virkelig gjort denne feiringen til en fargerik fest, og det kom inn mange flotte bidrag, sier Erik Lundberg, Finlands ambassadør til Oslo.

Nesten 50 skoler tegnet for Finland

Ti flotte bidrag imponerte juryen spesielt og ble kåret til vinnere. Alle får hver sin Mummi-kopp i premie. 8-åringen Thor Skramstad Holmesland var heldig å bli trukket ut blant disse, og får i tillegg kinobilletter til hele klassen. Juryen berømmer tegningen hans for å kombinere flere finske symboler på et festdekket bord.

Thors tegning blir vist fram sammen med de andre vinnerne og finalistverkene når Finlands selvstendighets- og 100-årsdag markeres med storstilt mottakelse i Oslo rådhus 6. desember.

Totalt deltok over 45 skoler i konkurransen.

– Mummitrollet, Angry Birds og det finske flagget var naturlig nok populære motiver. Men det var også gøy å se flere versjoner av Halti, fjelltoppen som mange i Norge gjerne skulle forært Finland i 100-årsgave, sier Stedje.

Se annonsering av vinnerne her

Relaterte artikler

No items found.
Nyhetsarkiv