Skoleelever får besøk av tre spennende forfattere i høst

De tre forfatterne Mette Hegnhøj, Malin Klingenberg og Annette Herzog skal denne høsten besøke 5.-10. trinnselever ved skoler i Norge, for å gi dem et spennende møte med nabospråk og nordisk litteratur. Klingenberg og Herzog er først ut og skal til henholdsvis Buskerud og Trøndelag i uke 39 for å snakke om sine forfatterskap.

Vær raskt ute og meld skolens interesse for et nordisk forfatterbesøk!

  • Nordisk forfatterbesøk er gratis for Foreningen Nordens medlemsskoler.
  • Besøket er for 5.-10. trinn, max 35 elever per gruppe.
  • Skolen kan ønske seg besøk til flere grupper.
  • Besøket varer 1 klokketime + forberedelse.
  • Skolen får tilsendt tekstutdrag og et ferdig forberedelsesopplegg.

Meld din klasses interesse for et gratis nordisk forfatterbesøk her

Annette Herzog kommer til Trøndelag i uke 39

Annette Herzog ble født i det tidligere Øst-Tyskland, men flyttet til Danmark som voksen. Der har hun jobbet som tolk og oversetter, før hun ble forfatter på heltid. Siden debuten i 2000 har hun skrevet over 30 barne- og ungdomsbøker, samt radiohørespill og teatermanus.

På turné i Norge skal Herzog blant annet snakke om tegneserieromanene Pssst! og Stormhjerte/Hjertestorm. I 2017 ble Herzog nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for Hjertestorm/Stormhjerte.

Annette Herzog skal besøke skoleklasser i Buskerud i uke 39, 24.-28. september 2018.

Maling Klingenberg kommer til Buskerud i uke 39

Foto: Karolina Isaksson
Foto: Karolina Isaksson

Malin Klingenberg er fra Finland og har finlandssvensk som morsmål. Hun har likt å skrive siden hun var liten og har til nå gitt ut syv barne- og ungdomsbøker. Fantasi og humor går gjerne igjen, samtidig som hun tar barns perspektiv og side i både mer og mindre alvorlige saker. Klingenberg skal blant annet snakke om sin siste bok, Älgflickan. (De første sidene av boken kan du lese her)

I 2017 vant Klingeberg Runeberg Junior-priset for Den fantastiske Alfedo. I 2015 ble hun nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for Alberta Ensten och uppfinnarkungen.

Maling Klingenberg skal besøke skoleklasser i Buskerud i uke 39, 24.-28. september 2018.

Mette Hegnhøj kommer i uke 47

Foto: Mette Johnsen

Mette Hegnhøj kommer fra Thisted i Danmark og hun har både tatt pedagogikkutdannelse og gått på Forfatterskolen for børnelitteratur. Med lekent og karakteristisk språk formidler barns følelser slik at barn i alle aldre, 5-åringer som 100-åringer, kan forstå. 

Hegnhøj deltok i Nordisk forfatterbesøk i 2016 og snakket da om bøkene Møgungen og Ella er mit navn vil du køb det. For sistnevnte ble hun nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2015.

Hvor Mette Hegnhøj skal på skoleturné i uke 47 blir snart bestemt. Skoler i det aktuelle området får direkte invitasjon.

Nordisk forfatterbesøk er støttet av Nordisk ministerråd.