Bestill undervisningsmateriell

Vi tilbyr et bredt utvalg av undervisningsmateriell.
Hvis din skole er medlem av Foreningen Norden, er det gratis porto på forsendelsen.
Fyll ut ønsket antall for hvert produkt, og send inn bestillingen nederst på siden.

Nordens Tidende - undervisningsmateriell om dronning Margrete utformet som magasin fra middelalderen

Nordens Tidende - undervisningsmateriell om dronning Margrete utformet som magasin fra middelalderen

Nordens Tidende er et undervisningshefte, laget av Foreningen Norden. Hovedoppslaget i undervisningsheftet er et portrettintervju med «Nordens dronning», Margrete Valdemarsdatter. Heftet er tverrfaglig og har fokus på Nordens språk, historie, kultur og samfunn. Fagstoffet er primært beregnet for elever i videregående skole, men kan også brukes på ungdomstrinnet.

Nordens Tidende er utformet som et magasin fra senmiddelalderen, for å skape nærhet til fagstoffet, samt gjøre det tilgjengelig og interessant. I magasinet finner du også aktuelle problemstillinger i Kalmarunionen, som svartedauden og datidens motebilde. Margretes hoff-astrolog kan fortelle oss litt om språkutvikling fra 1397 til i dag, mens historiker Gunnar Wetterberg blir intervjuet om mulighetene for en «Kalmar reunion». Heftet inneholder oppgaver til elevene.

Bestill hefter til alle elevene dine, men du kan også lese det digitalt her!

Bli med å skape entusiasme over vår felles nordiske historie!

Bli kjent med Norden! (hefte + plakat)

Bli kjent med Norden! (hefte + plakat)

Bli kjent med Norden er et undervisningshefte om Nordens felles historie og språk. Her møter vi blant annet Dronning Margrete som samlet Norden til ett rike på 1300-tallet. I heftet finner du også sammenlikninger av de skandinaviske språkene og andre fakta om Norden. Heftet avslutter med oppgaver for elevene. Heftet passer for mellomtrinn, men brukes også i ungdomsskole og i den videregående skolen. Bli kjent med Norden er laget av Foreningen Norden, og er ment som et supplement til undervisningen om Norden i grunnskolen.

Oppdatert utgave fra 2020.

Nordenpass og -klistremerker

Nordenpass og -klistremerker

Skal du undervise om Norden? La elevene bli med på reisen! Nordenpasset er utformet som et ekte pass og har geografiske illustrasjoner av alle Nordens land og selvstyrende områder. Klistremerkene kan brukes som «stempler» i passet og limes inn når klassen har hatt om de forskjellige landene og områdene, eller på andre måter. Bestill ønsket antall.

Nordens dag (informasjonsbrosjyre)

Nordens dag (informasjonsbrosjyre)

En brosjyre med informasjon om hvorfor vi feirer Nordens dag. Bli med på feiringen 23. mars!

Nordens dag-plakat

Nordens dag-plakat

Pynt opp med Nordens dag-plakaten i forbindelse med Nordens dag 23. mars! Bruk Nordens dag 23. mars til å markere det nordiske samarbeidet, feire gode naboskap eller fylle skoleundervisningen med Norden-aktiviteter. Plakaten er i størrelse A1.

Design: Grim Erland Lyng Svingen.

Nordenkart

Nordenkart

Kart over Norden og nærområdene.

Størrelse: A1 (sammenbrettet)

Forbundsstaten Norden (undervisningsopplegg)

Forbundsstaten Norden (undervisningsopplegg)

Oppgavesett er utformet for at elevene skal kunne sette seg inn i og diskutere hva Gunnar Wetterberg ser for seg i en nordisk forbundsstat. Passer for videregående opplæring. Utgangspunktet for oppgavene, boken Förbundsstaten Norden av Gunnar Wetterberg, var Nordisk råd og ministerråds årbok i 2010.

Den er også tilgjengelig på norden.org

Gummi-Tarzan (lydbok)

Gummi-Tarzan (lydbok)

75,00 kr

Kanskje skulle elevene få øve seg på å forstå dansk? Den moderne danske barnebokklassikeren Gummi-Tarzan av Ole Lund Kirkegaard er velegnet for bruk på mellomtrinnet. Det følger også med et oppgavesett.

Innlest på originalspråket.

Mustafas kiosk (lydbok/DVD)

Mustafas kiosk (lydbok/DVD)

120,00 kr

Lydbok av barnediktsamlingen Mustafas kiosk av Jakob Martin Strid, innlest av Pavl Dissing. Til hvert elleville og morsomme dikt er det laget små animasjonsfilmer. Undervisningsoppgaver følger med. Passer for 1.- 7. trinn og alle andre barn fra 5 - 105 år. Prisen er forbeholdt skole- og bibliotekmedlemmer.

Sagostunden 2 (lydbok)

Sagostunden 2 (lydbok)

80,00 kr

Lydbok med klassiske eventyr innlest på svensk av Stefan Sauk. Inneholder bl.a. «Korven», «Hans och Greta» og «Törnrosa».

«Sangerprinsen» av Odd Inge Skjævesland

«Sangerprinsen» av Odd Inge Skjævesland

239 kr

For nøyaktig 200 år siden ble Bernadottene både Sverige og Norges nye kongefamilie. I Odd Inge Skjæveslands nye bok Sangerprinsen tegnes et fascinerende portrett av den svensk-norske prinsen Gustaf (1827-1852), sønn av Oscar I, sønnesønn av Carl Johan. Prins Gustaf fikk et ettermæle som «sangerprinsen», en følsom kunstnersjel, uten interesse for politikk og samfunn. Han sang og spilte flere instrumenter og komponerte en rekke sanger som fortsatt er populære. Hvem har vel ikke nynnet til «Sjung om studentens lyckliga dag»? Han var en av kongehusets mer populære prinser, men bukket han under for sykdom altfor tidlig. Han døde på det nye slottet i Christiania, tidlig på høsten i 1852, bare 25 år gammel. Odd Inge Skjævesland har søkt bak mytene og funnet en langt rikere og mangefasettert prins, som var interessert i naturvitenskap, teknologi og samfunn. Prins Gustafs biografi rammes inn av et Sverige og Norge i rask utvikling og radikal endring.

Send bestilling

Når du har fylt ut ønsket antall blant produktene i listen over, fyller du ut opplysningene nedenfor og sender bestillingen.

Takk for bestillingen!
Oida, noe gikk galt. Vennligst se over skjemaet og prøv igjen.