Dybdelæring om Norden

7. trinn ved Stiklestad skole i Verdal har tatt et dypdykk i vår nordiske historie og kultur. Det resulterte i en bunke med flotte tegninger som ble sendt til Foreningen Norden.

7. trinn ved Stiklestad skole i Verdal har tatt et dypdykk i vår nordiske historie og kultur. Det resulterte i en bunke med flotte tegninger som ble sendt til Foreningen Norden. I vårt undervisningshefte «Bli kjent med Norden» er det nemlig en premieoppgave, og alle elevene har nå fått tilsendt hver sin gave fra oss som takk for de fine tegningene.

           Tegningene viser at elevene har fått kunnskap om Dronning Margrete, Svartedauden og det nordiske språket. Flere av tegningene inneholder små beskjeder skrevet med runer, noe som var ekstra spennende for oss her i foreningen. At Norden har hatt et felles skriftspråk i flere hundre år, og at vi fortsatt fint kan lese nabospråkene våre er spennende innsikt for elevene – og noe som gir elevene en tydelig forståelse for historien og fellesskapet vi har i Norden i dag.

           Flere av tegningene er tydelig inspirert av undervisningsheftet Nordens tidende som omhandler Margretes liv og samtid. Dette heftet er egentlig ment for elever ved ungdomsskolen og den videregående skole, men det ser ut til at 7.klassingene også har fått mye ut av dette heftet.

           Ser du etter ressurser du kan bruke i din undervisning om Norden? Bestill gratis, trykt materiale fra oss, eller besøk vår digitale undervisningsplattform www.nordeniskolen.org.

Et lite utvalg av de innsendte tegningene

Relaterte artikler

No items found.
Nyhetsarkiv