Nå kan dansker, finner og nordmenn vippse hverandre!

Selv om vi er nære våre naboer i Norden, har det frem til nå vært mye knot når man skal overføre penger til hverandre. Fra i dag blir det like enkelt å vippse dansker og finner som det er å vippse en venn i Norge. – Med dette gjør Vipps det som det offisielle nordiske samarbeidet kun snakker om, sier Espen Stedje, generalsekretær i Foreningen Norden.

Foreningen Nordens generalsekretær sparer ikke på kruttet. En av de beste nyhetene for Norden siden passfriheten, mener Stedje. Vipps-sjefen stemmer i.  – I dag bringer vi Norden enda litt tettere sammen, sier Rune Garborg.

Fra og med i dag vil det bli mye enklere å sende og motta penger, ettersom 11,6 millioner brukere av Vipps i Norge og MobilePay i Danmark og Finland kan sende penger til hverandre kun ved bruk av telefonnummer.  Hurra for en enklere hverdag i Norden!

Et sjumilssteg mot et grenseløst Norden

Nordisk ministerråd bestemt at Norden være verdens mest bærekraftige og integrerte region innen 2030. Norden er langt fremme digitalt, men ikke som region. Det er lite som fungerer på tvers av grensene.

Foreningen Norden har lenge kjempet for løsninger som felles nordisk E-id. For ikke å snakke om fellesnordisk transportplan, styrking av språkfellesskapet og et mer forpliktende nordisk samarbeid.

Fra offisielt hold er det visstnok noe fremskritt i løsninger som E-id som skal gjøre det enklere å bo i Norden, men de raske stegene kommer nå utenfor det offisielle politiske samarbeidet. Sammenslåingen av Vipps og Mobilepay, som ble en realitet i november 2022, forenkler nå betalinger mellom Norge, Danmark og Finland - og til høsten kommer også Sverige på banen. Vi snakker om en forenkling av hverdagen i Norden.

- Enkle betalinger til nabolandene er noe av det som etterspørres oftest av Foreningen Nordens medlemmer og av andre vi er i kontakt med.Vipps MobilePay gjør nå det som det offisielle nordiske samarbeidet kun snakker om, uttaler Espen Stedje.

– Dette har vært etterspurt lenge, og nå har Vipps MobilePay endelig løsningen klar, sier Rune Garborg, sjefen for Vipps MobilePay.

– Dette betyr farvel til lange IBAN-nummer og mange tastetrykk. Nå trenger du bare et telefonnummer, sier Vipps- sjefen Rune Garborg Foto: Ilja Hendel.


–  Vårt mål er å tilby den enkleste løsningen. Å sende penger vil nå være veldig, veldig enkelt, enten du deler et måltid med nordiske venner eller sender en pengegave til et familiemedlem i et annet nordisk land, sier Garborg.

Generalsekretæren i Foreningen Norden, mener dette er et fremskritt som handler om mer enn "bare" muligheten til å overføre penger.

– Vi står akkurat nå i utfordrende og usikre tider. Vi trenger tillit hverandre, og vi trenger å styrke kontakten mellom oss på alle plan. Vipps MobilePay har lansert en løsning som gjør det lett å omgås, og lett å løse hverdagslige gjøremål i Norden.  Vipps MobilePay styrker en sømløs kontakt i vårt felles hjemmeområde, noe som er ekstra viktig akkurat nå.

Foreningen Norden ønsker felles nordiske løsninger som Vipps Mobile Pay varmt velkommen. Dette vil styrke tilliten og kontakten mellom folk, sier generalskeretær Espen Stedje. Foto: Charlotte Sverdrup.

Hallo, Sverige!

I løpet av høsten 2024 vil svensker kunne laste ned Vipps-appen og enkelt sende penger til venner og familie i nabolandene. Dette vil fungere på samme måte hvor man kun trenger telefonnummer.

– Vi har som mål å forenkle hele den nordiske regionen. Sverige er det største landet og svensker skal selvfølgelig også kunne ta del i dette. Vi ser derfor veldig frem til å lansere Vipps på det svenske markedet, sier Garborg.

Så enten du vil "vippse en venn", 'vippse en veninde', eller 'vippsata kaverille' – så er dette nå mulig. Og snart også 'vippsa en kompis'!

Mer om betalingsløsningen med VippsMobilePay

Overføringene vil koste fire prosent av det beløpet du skal sende, denne kostnaden er tydelig angitt i appen. Det vil også vises hva en overførsel omtrentlig koster i din egen valuta. I tillegg kan banken legge på et valutapåslag, som når man bruker bankkortet sitt i utlandet. Det koster ingenting å motta pengene. Det vil fortsatt være gratis å vippse til venner og familie innad i Norge.

Mens tjenesten i første omgang virker mellom private brukere, blir det snart også mulig å betale med Vipps hos butikker og organisasjoner i Danmark og Finland som tilbyr betaling med Vipps MobilePay.

Les mer om løsningen her!

Relaterte artikler

Nyhetsarkiv