Nordens dag: Regjeringen peker på Foreningen Nordens skolevirksomhet

Nordens dag er rett rundt hjørnet – en glimrende anledning til å sette Norden på timeplanen i skolen. I den sammenheng peker kunnskapsministeren og utviklingsministeren på Foreningen Nordens undervisningsmateriell.

Samholdet må bygges og vedlikeholdes

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun og utviklingsminister/nordisk samarbeidsminister Anne Beathe Tvinnereim kvitterer på at relasjonene i Norden stadig må bygges, i en sak på regjeringens nettside.

Norden deler mye geografisk, kulturelt og språklig. Vi har felles verdier og en felles, nordisk samfunnsmodell. Og nå er vi altså samlet i samme forsvarsallianse også.

- Nordens dag er derfor en flott anledning til å sette Norden på timeplanen i skolen og å flagge med de nordiske flaggene, ifølge kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun og nordisk samarbeidsminister Anne Beathe Tvinnereim.

Viktig påminnelse

- Nordens dag er særlig en anledning til å la elever bli kjent med både nordiske nabospråk og Norden som hjemmeområde, eksempelvis med undervisningsmateriell fra Foreningen Norden og den digitale plattformen Norden i skolen, uttaler ministrene videre.

Vi er glade for at både kunnskapsministeren og samarbeidsministeren løfter dette i forbindelse med Nordens dag! Dette er en passende påminnelse i en urolig tid.

For Foreningen Norden har det lenge vært viktig å peke på at det nordiske samarbeidet må bygges opp nedenfra. Et sterkt nordisk samarbeid i fremtiden forutsetter at vi lærer om nabolandene fra vi er små. Hverdagslig kontakt og eksponering for nabospråk er en viktig del av grunnlaget for alt annet nordisk samarbeid.

Bestill fra Norden.no eller besøk Norden i skolen!

 

Ønsker alle en riktig fin feiring av Nordens dag!

Relaterte artikler

No items found.
Nyhetsarkiv