Sommeropplevelser å vokse på

Foreningen Nordens lange tradisjon med å sende barn og unge på Nordisk sommerleir har blitt satt på pause under Covid 19-pandemien. Tusenvis har kommet hjem fra leir med sekken full av nye nordiske vennskap, kunnskap og opplevelser å bygge videre på gjennom livet.

Mens vi ser fram mot nye tider og gjenopptakelse av Nordisk sommerleir, kan vi glede oss over et tilbakeblikk gjennom NRKs filmarkiv. 23. august 1945 kunne nemlig Filmavisen melde at horder av glade barn kom glade og mette hjem fra «seks festlige uker hos vårt gjestfrie nabofolk på den andre siden av Skagerak». Gjennom Foreningen Norden fikk 6-8000 barn denne sommer en oppleve en hel sommer i nabolandet, og alt later til at det har skapt møter og opplevelser de unge har kunnet vokse på!

Bli medlem i Foreningen Norden!

«Fire kilo i gjennomsnitt har de lagt på seg, så det er tydelig at danskene ikke akkurat har satt dem på sulteforing».

Se Filmavisen!

Asker og Bærums Budstikke meldte 17. juni 1946:

"Gjennom Foreningen Norden ble det ifjor sendt 13000 norske barn til Danmark og Sverige. Mange norske hjem har ønsket å få gjøre gjengjeld ved å ta imot danske og svenske barn her i sommer. Nå kan alle disse hjem få sitt ønske oppfylt, da det vil ankomme 500 danske og 500 svenske skolebarn hit til sommeren."

Vi gleder oss til sommerleir i 2022!

Relaterte artikler

Nyhetsarkiv