Tar med magien fra Hollywood til Norden

Alexx Alexxander har gitt tusenvis av folk over hele verden hakeslepp, gåsehud og ikke sjelden hjerteklapp med sine halsbrekkende stunts og utrolige illusjoner. Nå har illusjonistens nordiske turné begynt, og du kan vinne billetter!

Tekst: Foreningen Norden
Hovedfoto: Lars Martin Bøe

Han fikk Maridalsvannet til å forsvinne og henger jevnlig 40 meter over bakken i et brennende tau. Alexx Alexxander er den prisbelønte magikeren og illusjonisten fra Nøtterøy som reiser verden rundt og kan titulere seg med utmerkelsen av Illusionist of the Decade; altså tiårets illusjonist, tildelt i Las Vegas i 2022. For illusjonister er dette en av de gjeveste prisene av alle. Magibransjens Oscar!

Nå er Alexx klar med et nytt show og kommer rett fra Hollywood til Foreningen Nordens intervju. Der har han lagt planene klare sammen med noen av de største navnene innen underholdningsbransjen. For i Hollywood går nemlig startskuddet for showet som så skal ut på en nordisk turné.

– Jeg har jobbet med dette showet i årevis, det er så mye forberedelser og tålmodighet som ligger bak. Men nå er alt ferdig, og drømmen har blitt til virkelighet! Vi skal ha med nye illusjoner, og på samme måte som amerikanerne synes det er veldig spennende med det nordiske, setter vi i Norden ofte veldig pris på litt amerikansk preg. Derfor blander jeg nordiske elementer med glamour fra Hollywood og Las Vegas i showet mitt, smiler Alexx.

Først fikk altså det amerikanske publikummet  gleden av det nye showet. Lista med kjendiser er tung, blant annet Michael Jacksons barn, som Alexx har blitt venn med under oppholdene sine.

Nå har showet kommet fra Hollywood til Norden, med oppstart på Edderkoppen Scene i Oslo. Deretter skal Alexx videre med showet til Göteborg og Liseberg i november og desember. Og i 2024 til Danmark, Finland og Island.

– Hvis du kan klare å se det for deg, å drømme det, jobbe med det og visualisere det – så kan det skje, sier Alexx, som bestemte seg for å bli illusjonist allerede som 11-åring. Her fra et tidligere show i Grieghallen. Foto: The Entertainment Company.

Stemning og show i Göteborg

Da Alexx ble spurt om han ville sette opp et show på Lisebergsteatern i Göteborg, var han ikke sen om å svare. Nøttlendingen reiser nemlig til Liseberg hver advent sammen med familien. Det er en tradisjon som holdes i hevd for å sikre skikkelig nordisk julestemning.

– Jeg er spesielt glad for å presentere showet mitt som en del av julen på Liseberg, i Lisebergteatern. Det er utrolig stemningsfullt der i utgangspunktet, så dette blir på mange måter den ultimate juleopplevelsen. Først kan du ha en fin dag i Liseberg med familie og venner, og så kan du avslutte med et forrykende show på kvelden. Tidspunktet, rett før jul, i seg selv er magisk!

Han går kanin og flosshatt en høy gang; Alexx Alexxander mener ekte magi oppstår idet du slipper all logikk og tror på det du ser. Nå kan du få med deg et ekte stykke magi kombinert med glamour fra Hollywood, med billetter fra Alexx sin nordiske turné. Foto: Tor Lindseth

Alexx sikter til at det er flere jubileer som skjer samtidig i år, som det er gøy for både publikum og ham selv å være en del av.

– Göteborg by feirer 400-årsjubileum, som avholdes i år ettersom det ikke gikk an å feire under pandemien. Liseberg feirer 100-årsjubileum, og Lisebergsteatern fyller 75 år.

Alexx forteller at showet er for hele familien. Alle vil finne noe å glede seg over. Hva kan så publikum forvente når showet kommer fra Hollywood til nordlige breddegrader? Et hint: Det blir langt mer personlig enn bare brennende tau. Selv om det også er helt utrolig å se på!

kke en helt vanlig jobb ... her henger Alexx opp ned i et av de nevnte tauene. Litt høyere puls nå? Vi og. Foto: The Entertainment Company.

– Jeg vil at showet mitt skal treffe deg på et menneskelig nivå. Jeg vil at du skal bli glad og tar med deg noe i hjertet ditt når du går ut av salen. Jeg er personlig og tør å by på meg selv. Jeg tror du vil merke det også, at det er noe som kommer fra hjertet mitt. Jeg synes det er mye mer interessant enn å bare presentere et triks for deg.

Alexx forteller at publikum betyr alt for ham.

– Jeg elsker publikummet mitt, det er de som gjør at jeg kan leve ut drømmen min kveld etter kveld. Da vil jeg gi tilbake. Selv om jeg gjør det samme showet kveld etter kveld på turné, blir jeg aldri lei av mitt eget produkt. På grunn av publikum er jeg alltid i utvikling. Jeg prøver ut forskjellige ting og forsøker alltid å gi dem den ultimate opplevelsen.

Hjemme i Norden

Alexx Alexxander er noe ganske utenom det vanlige. Da han var 11 år, ble han spurt om hva han skulle gjøre når han ble stor.

– Jeg svarte at jeg skulle reise rundt i hele Norge, Skandinavia og hele verden med et stort show. DET var det ingen som trodde på. «Men det er det jeg har tenkt å gjøre», svarte jeg da. Og sånn ble det.

Alexx startet karrieren sin for alvor da han var 14 år. Den gang da regisserte han sitt første show helt alene, på Papirhuset i Tønsberg. Med støtte fra familien.

– Vi solgte ut showene på Papirhuset tre dager til ende, og jeg regisserte alt sammen. Vi hadde dansere, lyd og lys og pyro, og mamma, pappa og søsknene mine jobbet i kulissene. Hele familien var i sving! ler han.

Som 16-åring sluttet han på skolen og begynte å turnere. Og selv om Alexx holder på å bli et navn «over there», er han tydelig på at det nettopp her han føler seg hjemme. Det er ikke snakk om å flytte.

– For meg handler det mest om hjemmemarkedet, og det er her jeg hører til. Vi er for øvrig alle på hjemmebane her i Norden, for vi er ganske like her oppe, og vi har mange likheter i språkene våre. Jeg mener det er viktig å ta vare på det fellesskapet vi har. Det er hele verden misunnelige på oss for, så det er synd å kaste bort.

Alexx støtter Foreningen Nordens kjernesak, som er å bruke skandinavisk i Norden. Han er imot dubbing og holder på norsk så langt han kan i møte med nabolandene. I Sverige pleier han å «ta en Skavlan» og tilrettelegge språket ved å bytte ut noen av de norske ordene med svenske.

– Jeg prøver å snakke norsk så langt det går i Norden. Og jeg kommer veldig langt med det. Jeg tviholder litt på norsk, for jeg mener at vi som naboer bør forstå hverandre på de språkene vi har.

Foreningen Norden gratulerer Alexx Alexxander som nytt medlem, og vi håper å kunne gratulere DEG med billetter til et av Alexx sine show!

Alexx Alexxander er glad i fansen og brenner for det nordiske. Her sammen med generalsekretær Espen Stedje på  Foreningen Nordens sommerfest for samarbeidspartnere i juni i år. Foto: Charlotte Sverdrup.

KONKURRANSE

Vil du vinne billetter til Alexx Alexxander sitt show? Da må du svare på dette spørsmålet i kommentarfeltet på konkurranseposten på Facebook;

Hvilken av Foreningen Nordens kjernesaker er det Alexx brenner spesielt for? HUSK OGSÅ Å SKRIVE HVILKEN BY OG HVILKEN DATO DU ØNSKER BILLETTER TIL!

 Frist for å delta i konkurransen: 24. oktober 2023. Vinnerne trekkes og blir kontaktet gjennom Facebook eller på e-post gjennom vårt medlemsystem. Denne konkurransen er kun for medlemmer av Foreningen Norden. Er du ikke medlem? Det kan du bli skikkelig enkelt. Akkurat nå er det gratis, og i tillegg får du en gratis tur-retur med DFDS til København. Les mer om regler og villkår og meld deg inn her!

Vi har følgende billetter vi skal gi bort til heldige vinnere:

Lisebergsteatern: 

3 heldige vinnere får 2 billetter hver som er gyldig på premierekvelden 30.november på Lisebergsteatern i Göteborg.

Edderkoppen Scene i Oslo: 

1 heldig vinner får 2 billetter som er gyldig på Edderkoppen Scene i Oslo 27. november

1 heldig vinner får 2 billetter til show på Edderkoppen Scene i Oslo 28. november

1 heldig vinner får 2 billetter til show på Edderkoppen Scene i Oslo 29. november

Stavanger Konserthus

1 heldig vinner får 2 billetter som er gyldig på Stavanger Konserthus 11. november

Haugesund Maritim Hall

1 heldig vinner får 2 billetter som er gyldig på Haugesund Maritim Hall 12. november

LYKKE TIL!

Hilsen oss i Foreningen Norden.

Relaterte artikler

Nyhetsarkiv